Weet jij het verschil tussen vintage en retro?

Bij veel nieuwe trends zie je dat de mode weer terug keert. Neem nou bijv. de ‘soulbroek’ uit de jaren ’70. Deze broeken liepen vanaf de knie wijd uit tot onder aan de pijpen. De soulbroek is weer helemaal hip, maar heet nu een flared broek.

Ook in het interieur zie je nostalgische trends weer terug. Meubels, accessoires, designs uit de jaren ‘50 t/m ’80, zijn weer helemaal populair. Van veloursstoffen, jaren ’80 behang, rotan meubels…, het kan allemaal weer! Je hoeft maar een woonblad open te slaan, of je komt termen zoals vintage of retro tegen.

Maar wat is het eigenlijk het verschil tussen vintage en retro?

Op woongebied heet iets vintage, als het meer dan 30 jaar oud is. Het is authentiek en heeft vaak gebruikssporen. Bijvoorbeeld de oude pendule klok van jouw oma.

Retro producten zijn gebaseerd op de stijl van producten uit de jaren ’50 t/m ’80. Eigenlijk zijn deze producten een soort kopie, maar dan net wat moderner en functioneler. Denk maar eens aan de comeback van de vlinderstoel van Arne Jacobsen uit de jaren ’50.

In het interieur kun je zowel vintage als retro meubels/accessoires goed combineren met eigentijdse meubels en accessoires. Dit levert jou een uniek en persoonlijk interieur op!

👉 Welke meubels/accessoires op de  foto zijn volgens jou vintage/retro of eigentijds?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *