Twee smaken en één interieur

Een interieur inrichten kan leuk zijn, behalve als jij en jouw partner een totaal andere smaak hebben. Omdat jullie er maar niet uit komen, wordt het steeds maar weer uitgesteld en verandert er niets.

Jammer, want verschillende smaken combineren, hoeft echt niet moeilijk te zijn en levert een spannend resultaat op.

Ik help jullie graag weer in actie te laten komen, om van een probleem een leuke uitdaging te maken!

Met behulp van de onderstaande tips (en iets water bij de wijn) komen jullie er vast wel uit.

Succes!

 

  1. Maak een moodboard

Begin met het verzamelen van jouw droominterieur. Verzamel allerlei beelden, uit bijvoorbeeld tijdschriften, Pinterest of foto’s. Dit kan van alles zijn, als het je maar aanspreekt en je deze sfeer wilt terug zien in jouw huis. Jouw partner maakt eveneens een moodboard van zijn droominterieur.

 

 

  1. Bekijk elkaars moodboard en ontdek de overeenkomsten

Leg beide moodboards naast elkaar en kijk eerst en oordeel niet. Wees nieuwsgierig en stel vragen aan de ander en vraag ook door. Zo voorkom je dat je meteen al voor de ander invult en toon je belangstelling naar elkaar.

Kijk vervolgens of er overeenkomsten zijn en of je items kunt ontdekken die jullie allebei mooi vinden.

Als je deze hebt gevonden, maak dan samen een nieuw moodboard met alleen de overeenkomsten en items die jullie allebei mooi vinden. Haal meteen jullie eigen moodboard weg en zorg dat die niet meer in beeld is.

Het nieuwe moodboard laat in één oogopslag  zien welke sfeer jullie in jullie interieur willen. Het vormt dan ook de basis voor jullie nieuwe interieur.

 

  1. Een leuke uitdaging

Het nieuwe moodboard laat zien welke sfeer jullie mooi vinden. Aan de hand hiervan ga je los van elkaar kijken welke materialen, kleuren, meubels hierbij passen. En laat jouw persoonlijke stijl los, om zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken!

Jullie gaan eerst aan de hand van jullie bord keuzes maken. Als het duidelijk is welke kleuren, meubels, materialen e.d. bij jullie bord passen, volgt de stijl.

Dit kan een lastig punt zijn, ook nu blijf je dichtbij het nieuwe bord en maak je keuzes. Ben je hieruit, meng dan de verschillende stijlen. Door deze samen te brengen, krijg je een uniek en spannend resultaat op. Jullie hebben van jullie huis een eigen thuis gemaakt. En daar mogen jullie zeker trots op zijn!

Maar wat als het nu echt samen niet lukt om jullie verschillende smaken en stijlen bij elkaar te brengen? Dan kom ik jullie graag helpen en zorg met veel passie ervoor dat jullie interieur een mooie mix van jullie smaak/stijl wordt. Hoe? Door naar jullie te luisteren, kijken, maar vooral door het te doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *