Junglekamer, Utrecht

Opdracht

Een junglekamer voor Melle van vijf jaar. Hij verhuist naar de grote kamer van zijn zus, waar nu nog alles roze is. In de junglekamer komt de hoogslaper van zijn zus te staan. Melle wil een hangstoel en een stoere kledingkast in zijn nieuwe kamer. Ook wil hij dat al zijn jungledieren weer een plekje krijgen. Qua kleur krijg ik de vrije keuze (als Melle het maar mooi vindt), verder willen zijn ouders opbergmogelijkheden voor al zijn speelgoed/knuffels. Omdat Melle gek is op palmbomen, is de wens dat het palmbomen behang van Creative Lab in zijn kamer komt.

Moodboard

Er is gekozen om de basis rustig te houden, zodat de junglekamer een aantal jaren mee kan gaan.

Omdat het palmbomenbehang een echte blikvanger en nogal aanwezig, is er gekozen om één wand hiermee te behangen. Het palmbomenbehang is als inspiratiebron voor de kleurkeuze gebruikt. Het bestaat o.a. uit (grijs) groene tinten geaccentueerd door een warme geel tint.

De witte hoogslaper wordt antraciet grijs geverfd, vandaar dat er voor een antraciet grijze lockerkast is gekozen. Om een speels effect te krijgen zijn er tinten groen aan toegevoegd. Het (grijs) groene uit het behang en de stoere leger groene opbergkist. De accentkleur mosterd geel zorgt voor een mooi warm contrast en past goed bij de kleuren antraciet, olijf-/legergroen.

Resultaat