Lentekriebels

Heb jij ook last van lentekriebels, nu het voorjaar bijna is aangebroken?

Bij mij in de buurt zie ik overal  krokussen en narcissen in bloei staan. Ik geniet van de eerste zonnestralen en verheug me nu al op het buitenleven.

In de tuinen om mij heen, zie ik geleidelijk aan alles weer uitlopen. Terrassen en balkons staan uitnodigend voor ons klaar om van de eerste zonnestralen te genieten.

Heb je (binnenkort) jouw huis te koop staan? Dan is het nu tijd om jouw handen uit de mouwen te steken. Het is belangrijk om met de seizoenen mee te veranderen, want ook potentiële kopers hebben last van lentekriebels. Maak daar gebruik van, door alvast de volgende stylingtip toe te passen. Hoe aantrekkelijker jij jouw huis presenteert, des te blijer wordt de kijker. En blije kijkers worden eerder kopers!

 

Vijf stylingtips voor de lente:

 

  1. Een tuinkamer van jouw van jouw tuin, balkon of terras maken.

Laat jouw tuinkamer uitnodigend worden om hier te genieten van de eerste zonnestralen en de uitlopende natuur. Maak een tuinkamer door er sfeervol tuinmeubilair neer te zetten. En niet te vergeten: vul de lege potten met voorjaarsbloeiers. Plaats eventueel sfeervolle buitenaccessoires, maar niet te veel: less is more!

  1. Verwijder alle groene aanslag rondom je huis.

Na de winter zijn de meeste terrassen en gevels van woningen groen uitgeslagen. Maak deze goed schoon. Verwijder ook de groene aanslag van de paden rond jouw huis, oprit, eventueel balkon en schuur.

Als eerste zien kopers de buitenkant van jouw huis. In een paar seconden hebben ze dan al een beeld over de rest van het huis. Het is daarom belangrijk dat de eerste indruk meteen goed is. Laat potentiële kopers al verliefd worden op de buitenkant van jouw huis.

  1. Maak tijd vrij voor een voorjaarsschoonmaak, maak het lente fris!

Als je van plan bent om jouw huis te verkopen, is een grote schoonmaak zeker geen slecht idee. Terwijl je schoonmaakt, kijk dan eens kritisch naar jouw spullen. Ruim eens lekker op, te veel spullen, is ballast en niet bevorderlijk voor de verkoop.

Wordt er in huis gerookt of heb je huisdieren? Dan is het belangrijk dat je regelmatig schoonmaakt, zodat alle vieze luchtjes uit jouw huis verdwijnen. Potentiële kopers haken af als jouw huis niet fris ruikt.

  1. Haal een frisse wind door jouw interieur.

In de winter hebben we behoefte aan warmte. Warme plaids, kaarsen en zachte kussens maken jouw woonkamer gezellig. In de lente hebben we meer behoefte aan licht en luchtigheid. Berg de plaids, kaarsen en extra kussens op. Vervang eventueel zware, donkere gordijnen/kleden voor dunne, lichte gordijnen/kleden.  Dikke, zware gordijnen/kleden kunnen jouw woonkamer klein en donker maken.

D.m.v. een frisse accentkleur, die je laat terugkomen in jouw woonaccessoires, krijgt jouw interieur meer pit.

  1. Haal de lente in huis.

Geef jouw interieur een voorjaarsgevoel door te werken bloemen en/of planten. Let erop dat je het niet te bont maakt en kies voor een kleur(groep) dat aansluit bij de rest van jouw interieur en woonaccessoires.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *