Geef jouw interieur een persoonlijk tintje

Er is veel te koop, te zien en te lezen op woongebied. Allerlei woonwinkels, woonprogramma’s en woontijdschriften spiegelen ons de mooiste interieurs voor. Zelfs op Pinterest worden we verleid om allerlei interieurtrends te volgen en toe te passen in ons eigen interieur.

De verleiding is groot om een interieur te kopiëren zonder je eigenlijk af te vragen wat er echt bij jou past. En dat zou jammer zijn, anders voelt jouw huis niet echt als een thuis aan.

Nog leuker wordt het als je er ook nog eens een persoonlijk tintje aangeeft met accessoires die je zelden tegen komt.

Zo wordt jouw huis echt een thuis en jouw interieur een weerspiegeling van jezelf. Een bijkomend voordeel is dat een persoonlijk interieur tijdloos/uniek is en interieurtrends maar even leuk zijn.

 

Vier tips om jouw huis een persoonlijke touch te geven:

  1. Een eyecatcher in jouw interieur

Je kunt iets in jouw huis plaatsen wat bijna niemand anders heeft. Bij mij thuis is mijn persoonlijke eyecatcher een groot glasschilderij. Deze eyecatcher geeft kleur aan mijn interieur en ik kan er uren naar kijken. Andere eyecatchers kunnen bijv. design objecten zijn, een mooie lamp of vaas zijn.

  1. Persoonlijke foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op allerlei manieren kun je eigen foto’s in jouw interieur verwerken. Maak bijvoorbeeld een fotowand d.m.v. fotolijsten, zet foto’s op een wandplank of ontwerp jouw eigen fotobehang of wanddecoratie (IXXI). Dit kunnen foto’s van familie/vrienden, mooie momenten, vakanties, verre reizen zijn. Kortom foto’s die laten zien wie jij bent en waar jij van houdt.

 

  1. Kringloopschatten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat zijn oude, mooie spullen die in combinatie met nieuwe spullen jouw interieur karakter en persoonlijkheid geven. Dat kan van alles zijn: een vaas, een buikkastje, oude schoolstoel e.d. Als je goed zoekt, hoeft het niet duur te zijn.

 

  1. Dierbare spullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaak zijn dit spullen met een verhaal en dit kan echt van alles zijn! Bijvoorbeeld een geboortetegel, jouw eerste schoen, een klokje van opa.. Als je deze kleine spullen overal zet, komt het vaak rommelig over. Zet eens een paar items bij elkaar op een leuke plek in jouw huis, bijvoorbeeld in een wandkastje.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *